keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Viime vuoden parhaat

Vuodenvaihde meni ja uutta vuotta eletään jo kuudetta päivää. Vieläkö saa fiilistellä vuoden vaihtumista ja viime vuotta? No fiilistelen joka tapauksessa, kun en aiemmin ehtinyt. Tässä tulevat omat suosikkini eli vuoden 2015 parhaat asiat, lakkaukset ja lakat kertarupeamalla.

Asiat

Nyt alkavalle vuodelle en tehnyt uudenvuodenlupauksia, kuten en yleensäkään tee. Viime vuonna tein tässä asiassa poikkeuksen. Lupasin tehdä blogipostauksen vähintään kerran viikossa. Pidin tosin lupauksen salaisena enkä kertonut siitä kellekään ja oikeastaan lupauksen sijaan se oli ennemminkin toive. Haaveilin että tällekin harrastukselle riittäisi aikaa kiireestä huolimatta. Aiempina vuosina lakkausharrastuksessani ja tästä johtuen myös postauksissani on ollut vähintään yksi pidempi tauko. Viime vuonna aika riitti kuitenkin ihmeen hyvin ja kerran viikossa postaustahti säilyi. Ainoa viikko jolloin en saanut aikaiseksi tehtyä lakkausta ollenkaan oli pääsiäisviikko, silloin toivotinkin vain hyvät pääsiäiset ilman lakkauksen esittelyä. Toisaalta välillä postaustahti on ollut kaksikin kertaa viikossa. Silloin on kyllä yleensä tullut jaettua muitakin kynsiaiheisia juttuja kuin lakkauksia. Joka tapauksessa katson tämän viime vuoden uudenvuodentoiveen kuitenkin toteutuneen.

Toinen positiivinen asia kynsiin liittyen, jota haluan fiilistellä on kynsien kunto. Yleensä olen joutunut jo syksyllä vetämään kynnet ainakin pari kertaa ihan nysäksi lohkeilun ja liuskoittumisen vuoksi. Nyt vaikka kynnet eivät megapitkät olekaan ja pientä lohkeilua on havaittavissa pakkasten myötä, en ole joutunut vetämään niitä ihan nysäksi kevään jälkeen. Ihan nysällä tarkoitan siis koko vapaan kasvun pois leikkaamista. Tästä on luultavasti kiittäminen OPI:n Nail Envyä, jota on tullut käytettyä jo yhden pullon verran.

Lakkaukset

Nämä eivät ole missään järjestyksessä. Kunhan valitsin viisi lakkausta viime vuodelta, jotka eniten miellyttivät silmää.

Vesivärejä viimein
Helmiä ja pitsiä
Pilkkuja
Kopiolakkaus
On siis kevät
 
Lakat


Halusin myös listata kymmenen tämän vuoden suosikkilakkaani. En osannut järjestää näitä enää keskenään, joten tulevat satunnaisessa järjestyksessä. Kuvasin nämä ryhmissä, jottei postaus veny ihan loputtoman pitkäksi.

OPI: I Snow You Love Me |  Don't Bossa Me Around | Alpine Snow

I Snow You Love Me - Balsamia strassiväsymykseen 
Käytin aiemmin tosi paljon strasseja. Niillä saa aikaan näyttäviä kynsiä, mutta miinuspuolena on se, että kynneltä kohollaan olevat koristeet irtoilevat helposti arjen askareissa. Sitten joku keksi laittaa kynsilakkaan tällaisia palluroita, joilla voi korvata strassin koristelussa. Ei törötä ja selviää kynnellä viimeisenä poiston yhteydessä kuin torakka ydinkatastrofista.

Alpine Snow -  Ritarillinen valkoinen 
Hankin Alpine Snow:n kun edellinen valkoinen lakka alkoi olla niin liisteriä, että sen levittämisestä ei tullut enää mitään. Siksi se tuntuikin pelastavalta ritarilta saapuessaan ja on jatkanut luotettavaa suoriutumista siitä lähtien.

Don't Bossa Me Around - Mummokalsarit on pop
Pidin aikanaan nudelakkoja tylsinä, mutta tämä hieman marjapuuroon taipuva nude vei minut mennessään. Sen vanavedessä lakkakokoelmaani on päässyt uimaan muitakin nudeja. 

picCture pOlish: Hope | piCture pOlish Ariel's Tale | Dance Legend: 170

Hope  - Vaatii loputonta tuijottelua
Tälle listalle pääsi myös lakkakokoelmani kuopus eli joululahjaksi saamani piCture pOlishin Hope, joka oli rakkautta ensi lakkauksella. En meinannut malttaa tehdä koristeluja päälle ollenkaan, kun lumouduin niin sen sinisestä kimmellyksessä.

Ariel's Tale - Pyrstö eikun tarina
Ariel's Tale oli ensimmäinen piCture pOlishini ja se jäi mieleeni upean ulkonäkönsä lisäksi nimensä vuoksi. Ariel kun on mun lempppari Disney-prinsessa. Alkuun onnistuin kuitenkin lukemaan nimen väärin ja lakka kulki jonkun aikaa mielessäni nimellä Ariel's Tail, ennen kuin tajusin asian oikean laidan.

Dance Legend 170 - Hartaudella odotettu ihanuus
Tätä lakkaa odottelin valehtelematta kahdeksan kuukautta saapuvaksi. Onneksi lakka on kaiken odotuksen ja aiheuttamansa vaivan arvoinen.

China Glaze: For Audrey | Flormar: WL01

For Audrey - Luottominttu
Mintusta muodostui itselleni viime vuonna jonkinlainen hittiväri ja For Audrey lunasti itselleen luottopelaajan roolin tässä värissä. Siksi se nähtiin kynsilläni viime vuonna useammin kuin laki sallii.

WL03 - Kiiltävää harmautta arkeen
WL03 on pesinyt helmerissäni varmaan useamman vuoden, mutta jostain syystä löysin sen kunnolla vasta nyt tämän vuoden loppupuolella. 

Cosh: Wild Lilac | Lambada

Wild Lilac - salaa suosikiksi
Tämä nousi suosikiksi jotenkin hiipien. Sen väri ei ole oikein ominta itseäni, mutta jotenkin päädyin tekemään sillä lakkauksia kerta toisensa jälkeen. Yksi syy suosioon voi olla, että se sopi hyvin For Audreyn kaveriksi.

Lambada - Punainen yllättäjä
Lambadankin löysin vasta vuoden loppupuolella, vaikka se on ollut lakkakokoelmassani yhtä kauan kuin sisarensa Wild Lilac. Tajusin kuitenkin kuinka ihanan syvän punainen se on vasta kun pääsin tikutusprojektissani siihen asti.

Löytyykö yhteisiä suosikkeja lakkauksista tai lakoista? Teetkö sinä uudenvuoden lupauksia?

6 kommenttia:

 1. Vielä ehtii hyvin, näitä postauksia on ihanaa lukea! Huippua muuten, että uudenvuoden "toiveesi" toteutui, tuollaiset on aina ihania juttuja vaikka toki stressiä ei bloggaamisesta kannatakaan ottaa :) Tuo lista sun vuoden lempilakoista on muuten oikein kiva, ja pari omaakin lempparia sieltä löytyy! Ei olisi elämää ilman ISYLM:iä tai Ariel's Talea, ei olisi ei :D

  Ja sitten kynsiin! Mä rakastan noita kaikkia luomuksia, ihan mielettömän kauniita jokainen ♥ Vesivärilakkaus ja pitsilakkaus oikein hivelee silmiä, niitä ei voi olla ihailematta :) ♥

  Ihan mahtaaa alkanutta vuotta sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä kaikin puolin ihana ja piristävä kommentti :) Olen itsekin varsin tyytyväinen tuohon toiveen toteutumiseen. Toive tuo tosiaan oli, että en postaustahdista varsinaisesti stressannutkaan. Vaikka täytyy myöntää että kyllä se jossain vaiheessa vuotta alkoi vähän jänskittämään, että jatkuuko hyvä putki loppuun asti. Kiitoksia kovasti kehuista ja mahtavaa vuotta sulle myös :)

   Poista
 2. On siis kevät- lakkaus on kyllä mun suosikki näistä. <3 Muutki ihania.

  VastaaPoista
 3. Kiva että oot onnistunut tavoitteissa, se on aina mahtavaa ja onnittelut siitä. Ihania lakkauksia sekä lakkoja, uudella draivilla vaan eteenpäin ja oikein onnekasta alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon Sole, hyvällä draivilla vuosi on lähtenytkin liikkeelle :) ja hei, ihanaa että et ole kokonaan kadonnut bloggerista, vaikka pidätkin taukoa omassa blogissasi!

   Poista