perjantai 8. tammikuuta 2016

Hiutaleita

Koko alkutalven olen haaveillut jonkinlaisista hiutalekynsistä, mutta koska en ole jaksanut alkaa sellaisia maalaamalla väkästelemään, ei ole tullut tehtyä. Nyt sain Born Pretty Storelta testiin hiutalefoliota*, niin pääsin viimein toteuttamaan tällaiset.


En ole aiemmin käyttänyt folioita, joten en tiedä toimivatko ne kaikki samalla logiikalla. Näiden käyttöohjeessa käskettiin lakkaamaan kynsi ja odottamaan, että lakka kuivuu (ei kuitenkaan ihan kuivaksi). Tämän jälkeen folio laitetaan kynnen päälle kiiltävä puoli ylöspäin ja hangataan niin että folio irtoaa päällismuovista ja jää kiinni kynteen. Tämän toteuttaminen ei sitten sujunutkaan kovin hyvin.


Ensimmäisellä noin viidellä yrittämällä lakka oli hieman liian märkää ja siihen jäi jälkiä tai folio ei tarttunut kunnolla. Sen jälkeen hinkkasin liikaa ja hiutalekuvio ruhjoutui, vaikkakin päätyi suunnilleen kokonaisena kynnelle. Tätä seurasi useampi yrittämä, jolloin lakka oli ilmeisesti liian kuivaa ja kuvio ei tarttunut kokonaan. Ohjeessa luki että näissä tilanteissa voi lisätä päällyslakkaa kyseisiin kohtiin ja yrittää uudelleen. En kuitenkaan onnistunut kohdistamaan näitä loppuosia kohdilleen. 


Useamman tunnin epätoivoisen yrittämiseen ja tumman lakan pois hinkuttamiseen turhautuneena aloin harkita luovuttamista, kunnes keksin vaihtoehtoisen suunnitelman. Päätin tehdä foliosta siirtokuvan, jotta ei tarvitsisi enää hinkata lakkaa pois kynsistä, jos sattuisi epäonnistumaan. Lakkasin päällyslakkaa leivinpaperille ja siirsin foliokuvan siihen. Tässäkin onnistuin epäonnistumaan kahdesti länttäämällä folion väärinpäin lakkaan. Alkoi ilmeisesti olla ajatuksen juoksukin finaalissa. Lopulta sain muutamaan hiutaleen kiinnittymään lakkaan asiallisesti. Irroittelin lakkalevyn leivinpaperista ja leikkasin sopivat palaset kynsille. 


Nätiltähän nämä kynnellä näyttävät, mutta itse en ole ihan heti valmis yrittämään uudelleen. Kai tämäkin olisi helppoa jos osaisi, joten en kehtaa pistää tätä kaikkea tuskaa folion piikkiin.


Mitä tykkäät hiutaleista? Onko foliot aina näin hankalia? 
 
* Folio saatu testiin Born Pretty Storelta. Koodilla ELVK31 saat 10% alennuksen kaikista Born Pretty Storen Nailart -tuotteista.

8 kommenttia:

 1. Nätit ovat hiutalekynnet -- ongelmista huolimatta! Mie en ole edes uskaltautunut kokeilemaan foliota, tuntuu niin hankalalta hommalta että skippaan suosiolla koko touhun. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Anni :) hyvä että tuosta tuskasta seurasi sentään jotain hyvää :D taidan minäkin jättää foliot väliin jatkossa!

   Poista
 2. Kynnet on hyvin kauniit, vaikka ongelmia onkin ollut matkassa. :) En muista edes koska olisin viimeksi koittanut foliota? On siitä aikaa ja sillon siitä ei tullut mitään, joten eipä ole mieli tehnyt koittaa uudestaan. :D Täytyisi varmaan kaivaa foliot esiin ja koittaa miltä homma tuntuisi nyt? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Fani :) Itselläkkän ei ole nyt sellainen olo että haluaa ottaa ihan heti uusiksi :D Luin tosin Facebookin kynsikoristeluista että tähän hommaan on olemassa jotain folioliimoja, ehkä sellaisella olisi helpompi kiinnittää kuin lakalla.

   Poista
 3. Voi apua mikä tappelu tuon folion kanssa, mä olisin kyllä luovuttanut paljon nopeammin! :D Todella nätit kynnet sait kuitenkin aikaan, eli huikea kärsivällisyys palkittiin jälleen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nena :) Ei tosiaan ollut helppoa ja tuli sitä luovuttamistakin mietittyä pari kertaa. Parasta siinä että jaksoi loppuun asti on se, että eipähän tarvitse enää ihan heti yrittää uudelleen :D

   Poista
 4. Tosi kauniit ja joo, foliot ei oo todellakaan munkaan juttu. Hermot niiden kanssa taistellessa menee. Nää näyttää hyvältä joten onnittelut taistelun tuloksesta!

  VastaaPoista