maanantai 14. syyskuuta 2015

Essie Leave No Trace

Saatuani edellisen lakkaukseni valmiiksi kaduin lähes välittömästi, että en tunkenut alle Peel Off -lakkaa. Ariel's Talen tyyppinen glitterlakka on todella kaunis, mutta myös ihan toivotonta poistaa. Päädyin shoppailemaan kyseinen lakkaus kynsillä ja törmäsin reissulla Essien Leave No Trace -glitterlakanpoistoaineeseen. Koska tuote tuli vastaan niin sopivalla hetkellä, nappasin sen mukaan kokeilua varten.


Koostumukseltaan aine on geelimäistä ja joukossa on kuorivia rakeita, joiden on tarkoitus helpottaa glitter- ja tekstuurilakkojen poistamista. Luin jopa kiltisti käyttöohjeet ennen käyttöä. Ohjeet kuuluivat näin: "Levitä tuotetta kynnelle herneen verran ja anna vaikuttaa n. 30 sekuntia. Hiero kynttä hellävaraisesti ja pyyhi tuote pois vanun avulla."

Pieni herne

Annostelin tuotetta herneen verran ensimmäisen kynnen keskelle, levitin sen koko kynnelle ja odottelin 30 sekuntia. Otin jopa aikaa, koska halusin käyttää tuotetta varmasti "oikein". Tämän jälkeen aloin ihmetellä ohjeen kohtaa "hiero kynttä hellävaraisesti". Pitikö tämäkin tehdä vanulla, jolla tuote myös pyyhitään pois vai jollain muulla? Millä muulla? No, kokeilin ensin vanulla: Ei onnistunut. Vanu jymähti samantien paikoilleen eikä hieronta ollut mahdollista. Kovinkaan paljon lakkaa en myöskään saanut pyyhittyä pois kynneltä. Kokeilin uudelleen, mutta hieroin ennen vanulla pyyhkimistä lakan pintaa sormella. Sormella hieromisessa tuntui olevan enemmän järkeä, mutta yhtään enempää lakkaa ei irronnut. Toistin käsittelyn ohjeen mukaisella 30 sekunnin vaikutusajalla jokusen kerran. Aika monta kertaa sen sai tehdä, ennenkuin lakka alkoi oikeasti luovuttamaan. Kokeilin myös levittää ainetta kynnelle huomattavasti reilummin ja annoin sen vaikuttaa useamman minuutin. Lopputulos oli vähän parempi, mutta yhtään kynttä en kuitenkaan saanut puhtaaksi kerralla, sillä vaikutusaikaa ei voinut loputtomasti pidentää, kun jossain vaiheessa tuote alkoi kuivua kynnelle.

Ensimmäisen ohjeen mukaisen käsittelyn jälkeen
Puolustuspuheenvuorona voisin todeta, että en tiedä miten perinteinen foliomenetelmäkään olisi tehonnut tähän lakkakassaan. Kynnellä oli noin neljä kerrosta glitterlakkaa ja kolme kerrosta päällyslakkaa, jota levitin kaksi kerrosta tasoittaakseni glitterpinnan leimausta varten ja yhden suojaamaan leimauksia. Ei siis ihan helpoimmasta päästä tämä haaste. Harmi ettei tullut tehtyä vertailua foliomenetelmällä. Kynnet tulivat kuitenkin lopulta puhtaaksi. Ihan viimeiset jäänteet tosin poistin ihan normaalilla lakanpoistoaineella pyyhkimällä. 

Kahden ohjeen mukaisen käsittelyn jälkeen
Yhteenvetona voisi sanoa, että tämän kokeilun pohjalta en ole yhtään vakuuttunut, mutta aion ehkä antaa tuotteelle vielä mahdollisuuden jonkun hieman helpomman haasteen parissa.

Oletko kokeillut tätä tai jotain vastaavaa tuotetta?

6 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen tuote, harmi ettei toimi niin kuin ajattelisi, sillä juuri tuollaisiin järjettömiin glittertapauksiinhan tuon pitäisi olla tehty. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kieltämättä voisi kuvitella että glitterkynsilakanpoistoaine olisi suunniteltu juuri tällaisia tapauksia varten :D ja on melkoinen pettymys että ei tähän toiminut. Voi tästä olla jotain iloa helpompien tapausten kanssa, mutta ei taida ihan täyttää tarkoitustaan.

   Poista
 2. Höh, onpa harmi ettei toiminut! Tämä oli just mun ostoslistalla, kun luin tästä jostain muusta blogista, mutten tiennyt, että sitä myydään jo. Olin varma, että tämän jälkeen jaksaisi useammin lakata glittereillä, mutta en ihan vakuuttunut vielä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereen Sokoksella myydään ainakin. En ole mäkään yhtään vakuuttunut tämän kokeilun jälkeen. Harmi tosiaan, mäkin niin odotan että joku keksii maatamullistavan ratkaisun glitterlakan poisto-ongelmaan.

   Foliomenetelmä on tähän mennessä paras menetelmä mihin oon törmännyt, mutta siinä on oma vaivansa. Peel Offikin on ideana hyvä, mutta itse en yleensä uskalla käyttää kun pelkään että sillä pääsee lakasta eroon jo ennenkuin haluaa.

   Poista
 3. Voi höh sentään! :S Mä olin myös ajatellut tämän toimivan hyvin, ja suunnittelin hankkimista. Onneksi luin tän, kun ei tuo mönjä nyt ihan ilmaistakaan ole. Toivottavasti saat sen käytettyä loppuun edes helpompien lakkauksien kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä postauksesta oli apua :) aion vielä koittaa tätä helpommilla lakkauksilla ja ehkä tälle vielä löytyy joku hyödyllinen käyttötarkoitus.

   Poista