torstai 3. maaliskuuta 2016

Lakat käyttöön 365 -haaste

Viime postauksessa pohdiskelin kuinka pientä osaa lakkakokoelmastaan sitä tulee loppujen lopuksi käytettyä aktiivisesti. Ensimmäinen ideani oli yrittää käydä kaikki lakat läpi lakkaamalla ne yksitellen kynsilleni. Koska tällä tavalla lakkojen vaihtotahdista tulisi vähän turhan hektinen, päätin vähän jatkojalostaa ajatusta. Aion yhä käydä koko lakkakokoelmani läpi vuodessa, mutta en rajoittua pelkkiin yksivärisiin lakkauksiin. Lakat voin siis lakata ihan miten tahansa, lakkauksen osana muiden lakkojen seassa tai yksinään, kunhan lakkaan ne kuitenkin omalle kynnelle. Tähän aikaa on vuosi tästä päivästä lähtien eli valmista pitäisi olla 3.3.2017. Ajatuksena siis on että jokainen lakkayksilöni pääsee ainakin kerran käyttöön vuoden aikana. Jos löydän kokoelmastani tänä aikana yksilöitä, jolla lakkaaminen ei kerta kaikkiaan luonnistu pyrin uudelleensijoittamaan ne. Tarvittaessa pistän pystyyn kirpputorin tai arvonnan jos näitä tapauksia löytyy useampi. Jos joku muukin haluaa kokeilla, niin tervetuloa suorittamaan haastetta kanssani.


Kuivamarmoroinnin kokeileminen uudelleen on poltellu ensikokeilusta lähtien. Tämän tyyliseen marmorointikuvioon, jonka nyt kynsille väkersin, törmäsin Fiian blogissa. Tykkäsin lakkauksesta niin kovasti, että päätin apinoida sen väreineen päivineen.


Valkoisena lakkana omassani toimi OPI:n Alpine Snow. Mustaksi lakaksi kaavailin ensin China Glazen Liquid Leatheria, mutta en saanut levitettyä sitä valkoisen päälle ilman että sivellin tahriintui valkoiseen. Sillä välin kun yritin puhdistaa Liquid Leatherin sivellintä laittaakseni sen takaisin pulloon, oli lakan pinta ehtinyt jo kuivia liikaa marmorointia varten. Vaihdoin lennossa mustaan koristelakkaan, jonka sotkeutumisesta en ollut niin huolissani. Sillä mustan levittäminen onnistuikin helpommin. Koristelakalla oli kätevämpää tehdä kapeita viivoja märemmällä sudilla ja näin siveltimeenkään ei tarttunut valkoista lakkaa. Pari ensimmäistä kynttä sotkin yrittämällä levittää päällyslakkaa liian pian. Marmoroinnin tarvitsi antaa kuivua aika pitkään ennen kuin se sieti päällyslakan levittämisen, vaikka käytin päällyslakkaa, jolla en ole ennen saanut mitään leviämään.


Alussa jouduin ottamaan useamman kynnen uudelleen, mutta kun pääsin hommasta jyvälle lakkaus eteni maaliin ihan mukavaa vauhtia. Lopputulokseen olin varsin tyytyväinen. Täytyy kyllä alkaa kuivamarmoroimaan useammin.


Tämän postauksen lakat eivät vielä pääse mukaan haasteessa käytettyjen listalla, koska teknisesti tämä lakkaus on toteutettu pari päivää ennen haasteen alkamista. Yleensä postailen lakkaukset parin päivän viiveellä, joten päätin kuitenkin julistaa haasteen tänään, jotta seuraava lakkaukseni pääsee jo mukaan :D

Mitä pidät marmoroinnista? Kiinnostuitko haasteesta?

8 kommenttia:

 1. Sä taidat olla kuivamarmoroinnin mestari! :) Tosi hienot kuviot ja mustavalkoisuus toimii aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi :) Niin vähän on kyllä vielä kokemusta, että en vielä ihan mestariksi julistautuisi, mutta ihan kivathan näistä tuli.

   Poista
 2. Upeat! Mulla on ollu viime kesästä lähtien menossa tuo lakkaa-jokaisella-lakallasi-uudelleen/käytä sitä- projekti. Tosin noita uusiakin pukkaa tulemaan, ni se vähä hidastaa projektia. Oon kuitenki laittanu eri paikkaan ne lakat, joilla oon uudelleen lakannu, jotta pysyn kärryillä missä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katarooma! Ja kiva kuulla että mulla on ainakin yksi kohtalon toveri tämän yrityksen kanssa, voidaan stemppailla toisiamme :)

   Poista
 3. Wau, todella upeat<3 jään innolla seuraamaan haastetta!

  VastaaPoista
 4. Hyvin onnistunut sullakin tämä lakkaus! Tosi kivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fiia sekä kehuista että lakkausideasta :)

   Poista