perjantai 26. helmikuuta 2016

Flunssaa ja keltaista

Ajatus keltaisista kynsistä iski sohvan pohjalla flunssan kourissa maatessa. Maratoonasin useampaakin sarjaa tylsyyteeni ja muistaakseni näin jossain jaksossa vilaukselta keltaiset kynnet. Ajatus jotenkin juuttui aivoihini ja kehittyi siellä tietynlaiseksi cremen keltaisen sävyksi, joka ei oikeastaan edes ollut mielestäni miellyttävä, mutta joka oli ihan pakko saada kynsille. En tiedä käykö muille koskaan näin, mutta itselleni tulee joskus "taiteellisia visioita", jotka on vaan ihan pakko toteuttaa, että niistä pääsee eroon. Heti kun pystyin olemaan aivastamatta vartin putkeen, jaksoin olla istuvassa asennossa  ja lakkasivellin pysyi kädessä kävin kaivamassa kaikki keltaiset lakkani esiin.

 
Koska keltainen ei ole omin värini, en omista ihan hullun montaa keltaista lakkaa. Pääsin kuitenkin tarpeeksi tyydyttävän lähelle haluamaani sävyä lakkaamalla päällekkäin Color Clubin Disco's not Dead ja OPI:in Need Sunglasses? -lakat. Need Sunglasses olisi ollut yksinään liian läpikuultava ja lämmin ja Disco's not Dead taas aivan liian vaalea, mutta yhdessä ne tuottivat sävyn, joka on pitkälti sitä mitä hain. Koristelujen tekemiseen ei vielä tässä vaiheessa ollut energiaa, joten jätin suosiolla kynnet yksivärisiksi. Enkä kyllä tiedä mitä tähän olisin yhdistänytkään. 


Näitä tehdessä tuli myös mieleen, että voisi useammin lakata yksiväriset kynnet. Usein teen vain yhden monimutkaisemman lakkauksen viikossa, koska arki-iltaisin on harvemmin aikaa lakkailla. Sama lakkaus harvemmin kestää koko viikkoa, mutta viime aikoina olen laiskana kuorruttanut kynnet väliajaksi pelkällä kynnenkovettajalla. Yksivärisen lakkauksen tekeminen ei välttämättä veisi hirveästi enempää aikaa kuin kynnenkovettajan levittäminen ja näin saisi useampia lakkoja käyttöön. Useammin ehkä niitäkin yksilöitä, joihin on vaikea keksiä koristeluja. 


Tarkkaa lukua ei tällä hetkellä ole, mutta omistan noin vähän reilu 200 lakkaa. Vaikka vaihtaisin lakat joka päivä, menisi iso osa vuodesta, jos haluaisin lakata kaikki lakat yksitellen kynsilleni. Ihan joka päivä en kuitenkaan edes olisi valmis vaihtamaan lakkojani. Etenkin silloin, kun tulee tehtyä koristeluja, tekee mieli pitää lakkauksia useamman päivän. Toisaalta mieleni tekisi nimenomaan lakata lakat swatchina, jotta jokainen pääsisi edes kerran kokonaan oikeuksiinsa (ja ihan kynsillä). Ei kyllä myöskään houkuttele viettää 200 päivää yksivärisissä lakoissa.  Toisaalta, jos saisi edes 4 lakkaa käytettyä per viikko selviäisi 200 lakalla hommasta alle vuodessa ja viikosta jäisi vielä 3 päivää yli monimutkaisempien lakkausten vääntämiseen.  Tämä ajatus vaatinee ehkä vielä jatkojalostusta, mutta jotain tällaista "swatchaa kaikki lakkasi omalle kynnellesi alle vuodesssa" -haastetta täällä haudon.

Sellainen keltainen visio se? Miellyttääkö sävy sinua? Iskeekö itsellesi koskaan pakottavia taiteellisia visioita? Miltä kuulostaa kaikkien lakkojen kynnelle swatchailu vai onko jokainen lakkasi jo ollut kynsilläsi yksinään?

6 kommenttia:

 1. Ihanat aurinkokynnet! <3 Piristää!

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihana sävy! Nyt tekee itsekin mieli saada keltaista kynsille, siis juuri tällaista keltaista! Miksei mulla ole tällaista! :D Mutta huh huh, mikä projekti sulla suunnitelmissa... Mä en usko että selviäisin siitä, kun uusia lakkojakin kotiutuu sellaista tahtia että kiirehän siinä tulisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nena :) Se on kyllä jännä, että vaikka lakkoja on vaikka kuinka paljon tulee edelleen usein hetkiä kun ei löydä sitä juuri oikeaa sävyä mikä haluaisi :D Sitten taas välillä harmittaa kun on niiin paljon ihania lakkoja, mutta moni niistä seisoo piiitkiä aikoja käyttämättä. Saa nähdä uskallanko lähteä tuota projektia itsekään toteuttamaan :D

   Poista
 3. Kiva idis kerrostaa ja saada just oikea sävy! Mä en ikinä vois edes ajatella vaihtelevani noin monta kertaa viikossa lakkauksia, edes yksivärisiä mut you go girl!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä on ihan käypä tapa korvata lakkakokoelman puutteita :) No joo kyllä ajatus tuosta tahdista vähän hirvittää itseäkin :D Katsotaan saanko jalostettua tuon ajatuksen toteutustasolle

   Poista