perjantai 28. elokuuta 2015

Pilkkuja

Ihastuin spiraalimaiseen pilkutteluun ja päätin, että sellainen pitää itsekin toteuttaa jo yli kuukausi sitten, kun näin Annin tekemän pilkkuspiraalilaukkauksen hänen blogissaan. Heidi teki vastaavan lakkauksen vähän aikaa sitten ja kertoi tehneensä omat pilkkunsa akryylimaaleilla. Innostuin tästä ajatuksesta valtavasti, sillä usko omaan pilkkutikun käsittelyyn ei ollut kovin vahva. Akryylimaaleissa on se ilo, että pieleen menneet pilkut ovi pyyhkiä vedellä pois ja aloittaa uudelleen.


Nyt jälkikäteen voin todeta että akryylimaalien käyttö todellakin pelasti tämän lakkauksen. Olisin joutunut poistamaan lakat useampaan otteeseen, jos olisin käyttänyt pilkuttamisessa kynsilakkaa. Akryylimaalien pois pyyhkiminen oli helppoa ja hermot kestivät huomattavasti useamman yrityksen kuin kynsilakkojen kanssa.


Pikkusormiin levitin pohjalle China Glazen For Audreyn ja etusormiin sekä peukaloihin Goshin Wild Lilacin. Päälle lakkasin Claire's Cosmeticsin pienen pientä hologlitteriä sisältävää lakkaa. Nimettömään ja keskisormeen pillkujen alle lakkasin OPI:n Alpine Snow:n. Pilkkuja varten kaivoin esiin Oumaxin akryylimaalit. Halusin pilkkujen värin vastaavan etusormen ja nimettömän lakkoja, joten jouduin sekoitushommiin. Violetteihin pilkkuihin sekoitin valkoista ja violettia maalia. For Audreyn imitointi vaati vihreää, valkoista ja sinistä. Näin jälkikäteen katsottuna sinistä olisi saanut olla aavistuksen enemmän. Akryylimaalipilkuttelun jälkeen tein toisen pilkutuskierroksen Claire's Cosmeticsin glitterillä, koska halusin sitä myös pilkkuihin. Tätä päätöstä kaduin hetkellisesti, koska se tuhrasi hieman pilkkuja, mutta ei kuitenkaan niin paljon että olisi jäänyt varsinaisesti harmittamaan. Mielestäni glitter kuitenkin antaa pilkkuihin oikein kivan lisän.


Vaikka spiraalini eivät kierrä ihan yhtä kauniisti kuin Heidin tai Annin versiossa, olen silti äärimmäisen tyytyväinen lopputulokseen. Aurinkokin suvaitsi kunnioittaa kuvaushetkeä, joten kuvat onnistuivat kerrankin ilman ongelmia.


Päätin myös kerrankin ottaa tuotekuvan käyttämistäni lakoista. Jos joku ihmettelee, miksi Wild Lilac on ihan For Audreyssa niin voin kertoa, että ei vaan taas meinannut pysyä tavarat kädessä kun tein lakkausta. Putsasin sen toki jälkikäteen, mutta en vielä tätä kuvaa ottaessa ollut ehtinyt. Ihan putkeen ei tämän kuvan ottaminenkaan mennyt, sillä huomasin vasta muokkausvaiheessa, että valkoinen akryylimaali unohtui kuvasta. Saatte nyt pärjätä ilman sitä, vastaava Oumaxin maali se on kuin nuo muutkin.

Mitäs pidät pilkuista? Oletko itse pilkutellut akryylimaaleilla? Entä tykkäätkö nähdä kuvat myös käytetyistä lakoista?

14 kommenttia:

 1. Tosi kauniit pilkut! Muutenkin koko lakkaus on ihana. :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä täytyykin olla tyytyväinen näin hienosta lopputuloksesta! :)

  Mä pilkuttelen aina kynsilakoilla, ja kyllä muuten tulee niitä huteja ja paljon. Laitan aina pieleenmenneiden pilkkujen päälle pohjalla olevaa lakkaa ja sen kuivuttua pilkuttelen uudestaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kehuista Anni :) ja kiitos tuosta vinkistä! Täytyykin uskaltautua pilkuttelemaan lakalla ja kokeilla tuota.

   Poista
 3. Voi vitsit miten ihana lakkaus! Pilkkuspiraalit on todella nätit, ja glitter tosissaan antaa niille kivaa lisää :) Ei voi kuin ihastella! ♥

  Tuotekuva on kiva, mutta pärjään ilmankin sitä jos siitä aiheutuu ylimääräistä vaivaa - luen kuitenkin aina tekstitkin joten käytetyt tuotteet ei yleensä epäselviksi jää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Nena :)

   Juu, tulee ne tekstiin sentään aina kirjoiteltua, vaikka kuva usein miten puuttuu. Tietty onhan se kiva kun näkee kaikki yhdellä silmäyksellä. Tosin ehkä informatiivisin lopputulos olis kuva, jossa lukee myös nimet.

   Poista
 4. Ihanat kynnet! Itse tykkään katsoa kuvat käytetyistä lakoista, tulee vähän selkoa siitäkin, näyttävätkö esim, lakat eriltä pullossa kuin kynsillä. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni! Tuo on kyllä totta, jotkut lakat näyttää tosi erilaisilta pullossa :)

   Poista
 5. OO, mulla jäikin nämä näkemättä julkaisuhetkellä, mutta on todellakin onnistuneet! Ihanat värit ja kivat pilkutuksetkin. :)

  Mä ainakin tykkään nähdä kuvissakin käytössä olleet lakat/tuotteet. (Ihan aina, jos on paljon uusia päivityksiä ei jaksa pitkiä tekstejä lukeakaan, jolloin kuvat kertoo kaiken oleellisen..;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitokset kehuista :)

   Tuo on kyllä totta. Kuvasta näkee tuotteet tosi näppärästi vaikka ei kaikkea jaksaisi lukea. Täytyy ehkä koittaa kunnostautua näiden tuotekuvien kanssa :)

   Poista
 6. Huikeet pilkutukset, olen ite ihan käsi tässä lajissa! Joo, tykkään ehdottomasti nähdä käytetyt kamat kuvassa, selkee ja helppo tapa kun kuitenkin visuaalisessa mielessä tämän aiheen blogeissa liikutaan :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos paljon! Niin olen kyllä mäkin, suosittelen koittamaan akryylimaaleilla. Saa kämmäillä rauhassa kun pieleen menneet saa pyyhittyä pois pelkällä vedellä :) pitää kyllä varmaan koittaa kunnostautunut noiden tuote kuvien kanssa.

  VastaaPoista