keskiviikko 12. elokuuta 2015

Väärä aika, väärä lakka

Koskakohan sitä oikein oppii olemaan tarttumatta lakkapulloon väärään aikaan. Mee kirjoitti vähän aikaa sitten hyvän postauksen omista lakkausrutiineistaan, joissa painotti valmistelun tärkeyttä lakkauksen onnistumisessa. Itse en aina ole ihan yhtä hyvä valmistelemaan lakkaussessioitani. Tässä tulee oma tarinani ja opit yhdestä illasta kun tuli taas taisteltua kynsiharrastajan ehkä kolmanneksi pahinta vihollista eli nukkumaanmenoaikaa vastaan.


Älä ala lakkaamaan kynsiä, jos haluat mennä nukkumaan alle tunnin päästä. Kyllähän sitä nopean yksivärisen lakkauksen ehtii tekemään, ainakin tutulla luottolakalla. Yleensä en muilta harrastuksilta ja töiltä ei liikene aikaa kynsiharrastuksille niin paljon, että ehtisin tekemään useampaa kunnon lakkausta viikossa. Niinpä kuljen lopun aikaa joko kynnenkovettajalla kuorrutetuilla nakkekynsillä tai yksivärisellä lakkauksella. Koska kynnet eivät tällä hetkellä kestä tarkastelua alastomana, olin piilottanut ne Gina Tricon Puff Powderin alle. Edellinen lakkaus oli ehtinyt jo hieman kulahtaa, joten päätin pikaisesti uusia lakkauksen. Tässä vaiheessa suunniteltuun nukkumaanmenoon oli vielä 45 minuuttia aikaa, joten uskoin vahvasti onnistuvani tehtävässä. Aloin poistaa edellisiä lakkauksia uusien tieltä, Puff Powderin odotellessa vieressä.

Älä tee "nopeaa" lakkausta vieraalla lakalla. Puff Powderia poistellessa ajatus samasta lakasta uudestaan kynsillä alkoi tuntua tylsältä. Katse hakeutui väkisin TV-tason päällä rykelmänä odotteleviin uusiin lakkoihin, jotka olin jättänyt Helmerin ulkopuolelle odottamaan tikuttamista. Äkkiä kädessäni olikin Puff Powderin sijaan Tallinnasta shoppailtu Del Solin Starry Night. Tämä valinta teki lakkauksesta kuitenkin loppujen lopuksi kaikkea muuta kuin nopean.

Älä lakkaa kokeilumielessä kaikkia kynsiä kerralla. Levittelin reipasta tahtia lakkaa kaikille kynsille ja vaikka ensimmäisen kerroksen jälkeen mieleen hiipi epäilys, lähdin toiselle kierrokselle suoraan ensimmäisen perään. Toisen kerroksen puolivälissä pysähdyin ihmettelemään, mitä tuli tehtyä. Lakka on kauniin oranssihtavankullertava pullossa, mutta sen läpikuultava pohja saa kynnet näyttämään lähinnä pahasti kellastuneilta ja glitteriä ei todellakaan ole tarpeeksi peittämään tätä. Seuraavaksi tartuin siis vaihteeksi kynsilakanpoistoainepulloon. Tämän ongelman olisi voinut todeta myös kokeilemalla yhteen tai kahteen kynteen, mutta mikä sen hauskempaa kuin ajankuluksi poistaa lakat uudelleen kaikista kynsistä. Onneksi kostea lakka on sentään suhteellisen helppoa poistaa.

Vaikka lakkaus olisikin yksinkertainen lakkaaminen ei ole nopeaa jos kerroksia on liikaa.  Lakkoja poistellessa aloin miettimään B-suunnitelmaa. Päätin jatkaa samalla lakalla, mutta lisätä alle jotain peittävämpää. Tätä suunnitelmaa tajusin sentään protoilla ensin kiekolle, joita omistan juuri tällaisia kokeiluja varten. Nude Don't Bossa Me Around näytti toimivalta vaihtoehdolta. Tässä vaiheessa aikaa oli kulunut lakkojen poisteluun jo jokunen tovi ja suunniteltuun nukkumaanmenoon oli enää 27 minuuttia aikaa. Mieleen ei tullut kuitenkaan kyseenalaistaa montako kerrosta lakkaa olin kynsilleni levittämässä. Don't Bossa Me Around ei todellakaan peitä ensimmäisellä kerroksella ja Starry Night on sen verran läpinäkyvä, ettei pohja voinut olla ihan epätasainen. Lakkasin kaksi kerrosta Don't Bossa Me Aroundia pohjalle saadakseni kohtalaisen peittävän lopputuloksen ja aloin kerrostaa Starry Nightia päälle. Sitäkin piti lakata useita kerroksia, että tulos oli jokseenkin tasainen. Lopultakin jokunen kalju kohta Don't Bossa Me Aroundista jäi paistamaani Starry Nightin läpi. Lopuksi levitin vielä pikakuivattajaa päälle. Maagisesti aikaa kuivumiselle jäi kaiken kerrostelun jälkeen enää 9 minuuttia.

Mieti nyt ainakin etukäteen, mitä muuta ennen nukkumaan menoa piti tehdä kuin lakata kynnet. 9 minuutin kuivattelun aikana keksin ainakin kolme asiaa, mitä olisi kannattanut tehdä ennen kynsien lakkaamista: käydä vessassa, pestä meikit ja täyttää tiskikone. Oli varsin hauskaa  virittää melkein kosketuskuivilla lakoilla hiuksia kiinni ja pestä kasvonsa, puhumattakaan siitä asianpesukoneen täyttämisestä. Siinä säätäessä nukkumaanmenoaika lipui hitaasti mutta varmasti ohi.

Älä nyt ainakaan kokeile tässä vaiheessa uutta efektilakkaa. Aamun sarastus paljasti sen mitä illan hämäryys peitti. Lopputulos ei ollut mitenkään kovin tasainen. Pahempia vekkejä lakkauksessa ei ihme kyllä ollut. Lakan värinvaihtoefekti jäi onneksi laimeaksi. Starry Night on tosiaan lakka, jonka pitäisi vaihtaa väriä auringon valossa. Jälkikäteen ajateltuna en ollut varma oliko Don't Bossa Me Around hyvä valinta alle, kun miettii Starry Nightin toista väriä, joka on tumman sininen/violetti. Väri ei kuitenkaan vaihtunut auringossa, ainoastaan hieman tummui. Voi olla että värin vaihtuminen olisi näkynyt paremmin valkoisella pohjalla tai sitten päällyslakka esti sitä tapahtumasta.Tummempina kynnet kuitenkin näyttivät entistä epätasaisemmilta.


Oliko tuttuja tuntemuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti