tiistai 18. elokuuta 2015

Joulu kesän keskellä

Pettymyksissä on se hyvä puoli, että niiden jälkeen osaa iloita asioista ihan eri tavalla. Tänään koitti päivä, jota en uskonut koskaan näkeväni: Dance Legendin -verkkokaupasta tilaamani termolakat saapuivat viimein. Riemastuttavaa asiasta tekee se, että tilasin nämä lakat (kirjaimellisesti) viime vuonna ja olin jo heittänyt toivoni niiden suhteen. Päädyin tilaamaan lakat Dance Legendin omasta verkkokaupasta viime joulukuussa, koska ne olivat olleet jo pitkään loppu ainoalta suomalaiselta jälleenmyyjältä eli Mi Nailsilta. Eniten lakoista himottivat tavallisista termolakoista nro. 170 ja TermoTRIO kokoelman nro. 1. Niiden lisäksi ostoskorin täytteeksi päätyivät myöskin termolakkoja olevat nro. 179 ja 172.


Piti ihan tarkistaa sähköpostihistoriata tilauksen eteneminen. Alkuperäiseen tilaukseen olen saanut tilausvahvistuksen 10.12.2014 ja ensimmäinen seurantakoodi saapui sähköpostiin 18.12.2014. Tämän jälkeen seurailin paketin etenemistä Venäjän ja Suomen postien lähetysten seurannasta. Suomen tulliin paketti saapui 23.12.2014 ja pari päivää myöhemmin lähetysten seurannasta näkyi, että sen käsittelyssä oli ongelmia. Olin yhteydessä postiin, josta ei osattu sanoa mitään käsittelyongelmien syystä. Asiakaspalvelija lupasi kuitenkin laittaa paketista uudelleen käsittelypyynnön, mutta ei osannut sanoa ehtiikö se enää tavoittamaan paketin. Ei ilmeisesti ehtinyt, koska paketti lähti takaisin Venäjälle 27.12.2014. 


Tässä välissä verkkokaupan sivuille oli tullut ilmoitus, että se on  poissa käytöstä joulun ja uudenvuoden pyhien ajan ja palaa toimintaan tammikuussa. Ilmoitus vaihtui tammikuussa, jolloin verkkokaupan ilmoitettiin olevan poissa käytöstä tammikuun ajan ja palaavan toimintaan helmikuussa. Vastaava vaihdos tehtiin myös maaliskuun vaihteessa. Maaliskuussa lähetin poissaoloilmoituksesta huolimatta katoamisilmoituksen paketista sähköpostilla, jossa toivoin hyvitystä lakkojen hinnasta. Vastausta ei kuulunut. Toukokuussa verkkokauppa palasi toimintaan ja poissaoloilmoitus sivuilta katosi. Kyselin katoamisilmoituksen perään. Jonkin ajan päästä sain vastauksen, että rahojen palautus ei onnistunut, koska PayPal ei anna sitä tehdä. Lakat luvattiin kuitenkin lähettää uudelleen seuraavalla viikolla, kun verkkokaupan toiminta alkaa taas. Mitään ei kuulunut, joten kyselin perään, jolloin sain vastauksen, että paketti on lähetetty ja saan pian seurantatunnuksen. Mitään ei kuulunut. Olin jo kauan aikaa sitten menettänyt toivoni, että tulisin näitä lakkoja koskaan näkemään. Eniten ei edes harmittanut mahdollinen rahojen menetys, vaan se että ihan tosi tosi paljon olisin halunnut nämä lakat. Tänään töistä tullessa kotona odotti kuitenkin iloinen yllätys: postin saapumisilmoitus. 


Koska toimitus oli tähän asti ollut näin haastavaa olin melko varma, että paketti ei joko sisällä oikeita lakkoja tai se on kokenut kovia matkalla (pessimisti ei pety). Jännityksen vallassa noudin paketin postista ja tärisevin käsin avasin sen heti päästyäni kotiin. Ilokseni totesin, että paketti sisälsi kaikki tilaamani lakat ja ihan ehjänä. En ikinä ole ollut näin iloinen vastaanottaessani itse tilaamiani kynsilakkoja.


Saapumisilmoituksessa oli myös mahdollinen vihje toimitusongelmien syystä. Verkkokaupan sivuilla yrityksen osoite on Venäjän Moskovassa. Samoin ensimmäinen paketti lähetettiin minulle (lähetysten seurannan mukaan) Moskovasta. Tämä nyt perille saapunut paketti oli kuitenkin saapumisilmoituksen ja kyljessä olevan seurantakoodin mukaan lähetetty Ukrainasta. Jos Dance Legendillä on varastointitoimintaa tai mahdollisesti jopa tuotantoa Ukrainassa, ovat kyseisen maan kokemat kriisitilanteet varsin pätevä syy näille toimitusongelmille. Vaikka asiasta olisikin voinut ehkä tiedottaa paremmin, en halua tuomita kyseistä verkkokauppaa tämän kokemuksen pohjalta. Omien lakkojen hidas toimitus, kun tuntuu tältä kantilta mietittynä todella mitättömältä ongelmalta.


Loppuilta menikin sitten lakoilla leikkiessä. Lakkasin ne kaikki tikulle, joita uitin vuoron perään kylmässä ja kuumassa vedessä. Levittyvyydeltään lakat olivat oikein miellyttäviä. Peittävyyskin oli varsin pätevä. Lakkasin kaikkia lakkoja (läpinäkyville) tikuille kaksi kerrosta. TermoTRIO 1 peitti tällä kahdella kerroksella täydellisesti ja muutkin melkein täydellisesti. Näitä ei voi kuin kehua ja sain uskomattoman paljon riemua irti jo pelkästään testailemalla näitä tikuille. Hyvää kannatti siis odottaa.

Kuvissa näkyvät pisarat johtuvat siitä, että käytin värinvaihtoa demonstroidakseni kylmää ja kuumaa vettä tikkujen jäähdyttelyyn ja lämmittelyyn. Halusin laittaa nuo värin vaihdon erivaiheita kuvaavat sarjat  teille näkyviin myös, vaikka kaikki niiden kuvat eivät olekaan ihan tasalaatuisia. Vastaava sarja jää puuttumaan 179:stä, koska kameran SD-kortti päätti korruptoitua kesken kuvien siirron. Katsotaan jos jaksan kyhätä sen myöhemmin ja lisätä tänne.

Mitä pidät lakoista?

8 kommenttia:

 1. Ihanuuksia vaikka "vähän" kestikin! :)

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, onneksi sentään lopulta saapuivat perille :D Ihania nämä lakat, harmi kun saatavuus on niin kehno :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kyllä erittäin onnellinen että löysivät lopulta luokseni :) Niimpä, toivottavasti saatavuus paranisi jatkossa. Ehkä näitä vielä joskus tulee Mi Nailsillekin taas.

   Poista
 3. Huh, melkoinen työ yhden tilauksen kanssa, mutta onneksi tuli viimein perille! Tämmösiä lakkoja mulla ei ole vielä yhtään, vaikuttaa tosi hauskoilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä yllättävän haastava ostos. Onneksi lakat ovat niin ihanat, että vaivannäkö ja odotus tuntuvat niiden arvoiselta :) Termolakat on uskomattoman hauskoja. Voin suositella niitä lämmöllä ja niitähän löytyy myös muilta merkeiltä, jos ei meinaa Dance Legendia saada käsiinsä. Tosin täytyy kyllä sanoa, että nämä ovat aikaisemmin kokeilemiini Alessandron termolakkohin verrattuina koostumukseltaan huomattavasti parempia. Mutta löytyyhän noita vielä muiltakin merkeiltä.

   Poista
 4. Hyvä kuulla, että nämä lopulta tulivat!! Oon itekin kattelut vähän sillä silmällä just tuota 170-lakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä taisinkin avautua sulle tästä tilauksesta joskus talvella :D En kyllä olisi ikinä uskonut että enää saapuvat, mutta ihanaa että tulivat :) Ja erityisesti tuota 170-lakkaa voin suositella. Se oli jo kynsilläkin ja oli juuri niin ihana kuin kuvittelin. Kannattaa ehdottomasti hankkia! Toivottavasti tuo saatavuus vaan paranee jatkossa.

   Poista