perjantai 5. helmikuuta 2016

Kökkökolmiot

Vaihteeksi ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Olen nähnyt useammassakin blogissa kivoja lakkauksia, joissa on glitterlakasta tehdyistä lastuista leikeltyjä suikaleita tai muita kuvioita. Olen aiemmin kokeillut vastaavaa tekniikka cremelakoilla, joilla tuli tehtyä mosaiikkilakkaus. Koska mosaiikkilakkauksessa kului paljon aikaa pienten palasten asetteluun, ajattelin tällä kertaa tehdä isompia palasia. Niinpä päätin kokeilla tehdä kynsille vain yksittäiset glitterkolmiot. Ajattelin että näin homma hoituu käden käänteessä.


Lakkasin kynnelle Color Clubin Naughtygal Navyn ja leivinpaperille piCture pOlishin Ariel's Talen. Kun Ariel's Tale on kuivunut irrottelin lakkalevyn leivinpaperista ja aloin leikellä kolmioita. Ensimmäisen kiinnitys peukalon kynteen sujui ihan kivasti ja tässä vaiheessa uskoin lakkauksen vielä onnistuvan. Ariel's Talesta leikkelemäni kolmiot alkoivat kuitenkin muuttua turhankin kuiviksi tai sitten ongelma oli se että muut kynteni ovat paljon kaarevampia kuin peukalon kynsi. Joka tapauksessa kolmioiden kiinnittäminen muuttui haastavammaksi kynsi kynneltä. Kulmat meinasivat jäädä sojottamaan tai nousivat sojottamaan hetken päästä, jos eivät sitä heti tehneet. Jonkin aikaa yritin korjailla asiaa lisäämällä lisää päällyslakkakerroksia ja tökkimällä kulmia alas uudestaan ja uudestaan. Lopulta tuli kuitenkin selväksi, että tästä lakkauksesta ei tule kovin pitkäikäinen.


Lakkayhdistelmä oli mielestäni kiva, mutta huonosti asettuneet kolmiot eivät miellyttäneet omaa silmääni yhtään. Siksi tämä sai kyytiä aika nopeasti. 


Mitä tästä sitten opin? Ensi kerralla aion tehdä pienempiä kuvioita ja olla nopeampi, jotta lakkalevy ei kuivahda liikaa. Ariel's Tale ei myöskään välttämättä ole paras lakka tähän, koska se sisältää niin paljon glitteriä, että ei ihme jos lakka levystä tulee vähän turhan jämäkkä. Ainakin olisi kannattanut jättää lakka yhteen kerrokseen kahden sijaan.


Oletko itse kokeillut tätä tekniikkaa?


10 kommenttia:

 1. Minusta nää on tosi kauniit! <3

  VastaaPoista
 2. Todella upeat! Minä tykkään! Nuo voisi myös tehdä vinyylejä apuna käyttäen, jolloin ei tarvitsi leikellä kolmioita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Fani :) Joo tällaiset kolmiokynnet saisi tosiaan tehtyä paljon helpommillakin tekniikoilla. Lakkausta aloittaessa vielä tuntui hyvältä idealta koittaa näin :D

   Poista
 3. Harmi ettei onnistunut tuo asettelu! Tiiän kyllä kuinka turhauttavaa toi on, jos ei meinaa asettua kunnolla :/ Lopputulos on kuitenkin mielestäni kaunis ja näyttävä, eikä kolmiot ole lainkaan häiritsevästi esillä! Kaunista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Nena Sofia sekä sympatioista että kehuista :) <3

   Poista
 4. Aivan ihana yhdistelmä, tykkään! On se kyllä perhanan ärsyä kun noi lakat ei tottele!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sole :) niimpä, miksi eivät voisi aina kiltisti totella :D

   Poista
 5. Oivoi, voin kuvitella sun tuskan näiden takana, vaikka lopputulos on kaunis, eikä tuska välity kuviin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonne vertaistuesta :) Itse nään noissa kuvissa pelkästään nuo sojottavat kulmat, mutta kiva jos ei välity ruudun toiselle puolelle niin pahasti :D

   Poista