perjantai 13. marraskuuta 2015

Mosaiikkia

Viimeksi esittelin teille Essencen lakkoja ja lupailin tekeväni piakkoin lakkausta Turn the Lights On -lakalla (TTLO). Teknisesti tämä lakkaus toteuttaakin kyseisen lupauksen, mutta hirveästi lakkaa ei tuolta mosaiikin alta näy. En pystynyt edes oikein kuvaamaan lakkaa ennen koristelua, koska kiinnitin mosaiikit viimeisellä lakkakerroksella, jota ennen tulos ei vielä ollut peittävä.


Idea mosaiikkikynsiin tuli Paulalta. Idea vaikutti kivan yksinkertaiselta ja lopputulos kauniilta. Jostain mystisestä syystä mikään ei kuitenkaan ole yksinkertaista, kun minä lakkaan ja sain pakertaa oman suoritukseni kanssa useamman tunnin.


Lakkasin nimettömiin ja keskisormiin pohjaksi kaksi kerrosta TTLO:ta ja muihin kynsiin Goshin Wild Lilacin. Lakkasin mosaiikissa käyttämiäni lakkoja leivinpaperille kaksi kerrosta ja annoin niiden kuivua. Kun lakkalevyt olivat kuivia, irrottelin ne varovasti ja leikkasin silpuksi. Aluksi leikkasin liian isoja palasia, mikä kostautui asettelussa. Muutaman poistetun hamakynnen ja pienemmäksi leikattujen palasten jälkeen homma alkoi sujua. Palaset asettelin pilkkutikulla ja päälle lakkasin kaksi reilua kerrosta pikakuivattajaa. Lopputulokseen olin haasteista huolimatta varsin tyytyväinen. Kiva tekniikka, jota tulee varmasti kokeiltua toistekin. Ensi kerralla varmaan sujuukin helpommin.


Tämän lakkauksen jäljiltä mulla oli vielä paljon hyvää sanottavaa TTLO:sta, mutta en tiedä onko enää. Ehdin jo poistaa tämän lakkauksen jonka jälkeen ajatuksena oli vetää kiirelakkauksesi TTLO yksinään kynsille. Jouduin kuitenkin vaihtamaan toiseen lakkaan, kun kiireessä en saanut tätä millään levittymään asiallisesti. Kerroksista tuli helposti paksuja, mutta silti kaljujakin kohtia jäi. Tästä ei valitettavasti ole kuvamateriaalia, sen verran kiire tuli vaihtaa lakkaa. Aion tosin antaa tälle lakalle vielä uuden mahdollisuuden paremmalla ajalla.

Tykkäätkö mosaiikista? Oletko kokeillut tehdä mosaiikkikynsiä?

8 kommenttia:

 1. Näistä tuli kyllä todella hienot! Mä huomasin omiani tehdessä ihan saman jutun, eli leikkasin liian isoja palasia. Vaikka mielestäni ne olikin tosi pieniä. Sait tosi kivasti aseteltua noi palaset lähelle toisiaan ja värit on hauskat. Jotenkin tulee vähän pääsiäinen mieleen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula sekä kehuista että ideasta! Pari noista meni kyllä jo vähän turhankin lähekkäin kun ovat ihan kiinni toisissaan. Onneksi tuo ei käynyt kovin monessa kohtaa. Heh, tämä on tosiaan vähän tällainen keväinen/pääsiäinen väriyhdistelmä :)

   Poista
 2. Mä en oo vielä koskaan tehnyt mosaiikkikynsiä, mutta täytyy laittaa listalle muistiin. :) Oikein nätit kynnet oot saanut aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen tämä on ihan kiva tekniikka! Kiitokset :)

   Poista
 3. Nätti lopputulos kuitenkin vaikka jouduitkin kauan häsläämään. Oon joskus jtain kuviota tehnyt lakkalevyillä mutta en ihan mosaiikkia jäljittelevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sole! Onneksi häsläämisestä tosiaan syntyi positiivinen lopputulos niin ei mennyt ihan hukkaan kulutettu aika. Noista lakka levyistähän voisi tosiaan leikellä vaikka mitä kuvioita. Pitääkin joskus koittaa :)

   Poista