lauantai 24. lokakuuta 2015

Suunnitelma B

Pitkän aikaa mielessäni on ollut lakkaus Essien Silk Watercolor -lakoilla, jonka ajattelin viimein toteuttaa. Puuhastelu vesivärilakkojen kanssa ei kuitenkaan lähtenyt sujumaan yhtään. Ajatuksena oli tehdä aksenttikynsiksi leimaukset ja värittää ne vesivärilakoilla. Oli muutenkin jotenkin huono päivä lakata eivätkä tavarat halunneet pysyä käsissä. Tiputin lakkauksen aikana matolle muun muassa kynsilakkapullon korkin, kynsilakan poistoaineisen vanulapun sekä leimauslaatan, jota vanulapulla olin puhdistamassa. Täytyy kyllä sanoa että huonon onnen lisäksi oli myös aimo annos hyvää, koska mattoon ei jäänyt suorituksista tahroja. Tavaroiden tiputtelin lisäksi kolhin toki myös aktiivisesti ja jo lakattuja kynsiä. Tämän lakkauksen kohtalon kuitenkin viimein sinetöi se, että leimojen väritys ei onnistunut. Leimaukset lähtivät leviämään kun yritin värittää niitä ja lopputulos oli jäätävän epäsiisti.


Lopulta päätin säästyä hermoromahdukselta ja tehdä ennen nukkumaan menoa jäljellä olevalla vähällä ajalla jotain helppoa ja nopeaa. Mikä sinänsä tympi ajatuksena, koska viime aikoina ei ole ollut aikaa lakata kynsiä ja nyt kun olisi ollut niin siitä vaan ei tullut mitään. Lisäksi edellisen räpellyksen aikana vähissä ollut kynsilakanpoistoaine oli päässyt loppumaan ja en ollut yhtään vakuuttunut että halusin aloittaa uutta lakkausta ilman mahdollisuutta poistaa pieleen menneitä osia tai siistiä kynsinauhoja. Onneksi on lähikauppa, josta saa Pirkka kynsilakanpoistoainetta (ja suklaakeksejä) sekä arjen sankari, joka kävi nämä minulle sieltä noutamassa.

Suunnitelmaan B kuului Essien Sexy Divide ja Technicin Bedazzled, joilla puuhastelin ranskiksen. Koska kuvaaminenkaan ei voi tällaisen lakkaussäädön jälkeen sujua ihan putkeen voitte koittaa etsiä lakkauskuvasta virheen. Oikea vastaus löytyy pienellä präntillä postauksen lopusta*. Samasta syystä myös tuotekuvat uupuvat. Kuvan laatuunkaan en ole ihan tyytyväinen. Sisällä kuvaamisesta suivaantuneena hankin uuden lightboxin, mutta en ole vielä ihan sinut sen kanssa. Se vaikuttaa kuitenkin ihan hyvältä, joten uskon vielä löytäväni oikeat säädöt.

Mitä pidät rankiksesta? Onko sinulla usein huonoja lakkauspäiviä? Keksitkö mikä virhe kuvassa on? Miten saatte väritettyä leimauksia vesivärilakoilla ilmat että leimat leviää?

* Kuvassa esiintyvä lakkapullo on lakkauksessa käytetyn Sexy Dividen sijaan vahingossa käteen osunut Essien Silk Water Color No Shrinking Violet

4 kommenttia:

 1. Tykkään ranskiksista mutten osaa tehdä niitä. Mulla on niin kiire ja väsy ja kipeys etten ehdi tehdä edes huonoja kynsiä tai heitellä niitä lattialle kuten yleensä! Leimojen värittämisestäkin on jo niin paljon aikaa etten muista miten senkin tein, onpa musta apua ja lohtua :D Nätit ranskikset kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalon tovereiden jakamat tarinat piristää aina. Pitää tosiaan olla tyytyväinen, että ehtii edes sössimään kynsiä :D eli oli sun kommentista varsin paljo lohtua, vaikka et leimojen värittelyyn osannutkaan ottaa kantaa. Toivottavasti kuitenkin paranet pian ja kiire helpottaa :) Niin ja kiitoksia kehuista myös!

   Poista
 2. Mä laitan aina (Kolme kertaa ehkä tehnyt näitä) reippaan kerroksen pikakuivattavaa leimojen päälle ja väritän vasta sitten. Mutta joo tuollaiset todella huonot kynsipäivät on kyllä tuttuja. Vähän aikaa sitten blogissa avauduin, kun onnistuin roiskimaan punaista kynsilakkaa valkoiselle sohvalla. =( Se on todella hävyttömän näköinen.
  Mä teen vähän harvemmin ranskiksia, mutta on nekin välillä kivoja =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin tota jälkikäteen, että olisko pitänyt laittaa jotain väliin. Kiitos vinkistä! Pitää ensi kerralla koittaa sitä :)

   Auts, punainen lakka ja valkoinen sohva kuulostaa pahalta yhdistelmältä :/ toivottavasti ei ollut ihan uus sohva.

   Poista