tiistai 27. lokakuuta 2015

Pehmeämpää otetta

Jokaisella kynsiharrastajalla on varmaan joskus jumittunut lakkapullo kiinni. Itse olen tähän asti taistellut kyseistä ilmiötä vastaan väkivallalla, huonosti käyttötarkoitukseen sopivilla pihdeillä sekä miehen avustuksella. Ensimmäisessä kuvassa näkyykin, mitä lakkapullon korkille voi näillä eväillä pahimmillaan käydä. Kuvassa esiintyvä lakkapullo on Mavalan ja tiedän, että monet välttelevät tätä merkkiä erityisen herkästi jumiutuvien korkkien vuoksi. Itsekään en ole hetkeen kyseisen merkin lakkoja ostanut, mutta kokoelmasta löytyy muutama kyseisen merkin  rakas kestosuosikkilakka, josta en ole taistelusta huolimatta suostunut luopumaan.


Tea mainitsi joskus Facebookin kynsikoristeluryhmässä käyttävänsä papukaijapihtejä jumiutuneiden lakkojen avaamiseen ja ajatus jäi takaraivoon itämään. Nyt päätin viimein päivittää omaakin työkalupakkia paremmin kynsiharrastukseen sopivaksi. Biltemasta löysin aivan mahtavat moniotepihdit (=papukaijapihdit), joissa on ns. "Soft Grip"-ominaisuus elikkä otekohdassa on metallin päällä valkoiset muovinpalaset suojaamassa, mitä ikinä pihdeillä aikookaan vääntää. Muovi on tosin aika kovaa, mutta uskon sen olevan huomattavasti hellempi lakkapulloille kuin metallin. Lisäksi muovit on kiinnitetty ruuveilla ja mukana tuli vaihtopalatkin eli uskon, että jos oikein innostuu, muovinpalasten tilalle voi kikkailla saman kiinnityksen avulla jonkin pehmeämmänkin materiaalin. Pihtien oteleveys on säädettävä, joten näillä tarttuu hyvin erikokoisiinkin pulloihin.


Nyt oikeastaan odotan innolla, että joku lakka jumahtaa kunnolla. Testailin pihtejä muutaman pulloon: Hyvin aukesi ja tuntui hellävaraiselta korkkia kohtaan. Valitettavasti en kuitenkaan löytänyt vielä tähän hätään yhtään oikeasti haasteellista tapausta.


Miten sinä taltutat jumiutuneet lakkapullon korkit?

8 kommenttia:

 1. Mun konsti: ojennan jumiutuneen pullon miehelle ja rääkäsen, että aukase... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Tuota mäkin olen yleisimmin käyttänyt. Valitettavasti tuossa on se huono puoli että toinen ei jostain syystä aina ole kotona kun mä lakkaan ja näiden Mavaloiden kanssa se on tosi nihkeä kun nää on ollut niin jumissa välillä että sekään ei saa näitä millään auki.

   Poista
 2. Mä käytän joko samaa kuin Katarooma tai kiedon leveän kumpparin korkin ympärille ja aina oon saanut sillä auki piukankin korkin. Tosin yhtään pientä Mavalaa en omista, ehkä se onkin kinkkisempi jumittaja kun on pieni pullo ja pieni korkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kumpparikikka kuulostaa näppärältä, toimii varmasti hyvin ainakin jos korkki on vähän isompi :)

   Poista
 3. Hih, loistava idea! :D Minä käytän yleensä tuota mieskikkaa tai kuumaa vettä, ei ole vielä yksikään pullo jäänyt aukeamatta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipähän ainakaan tarvii enää pelätä että jää lakka jumiin :D mieskikka on yleensä aika toimiva kyllä myös :) kuumaa vettäkin olen joskus muistaakseni juuri näihin Mavaloihin koittanut.

   Poista
 4. Oi hei tuommoiset minäkin tarvitsen! Yleensä tosin jos lakkapullo kiinni on juuttunut, pyydän suoraan iskältä apua, kun itse vaan tuhoan lakkapullot ihan täysin jos lähden työkaluilla sähläämään.... Ja juurikin noita Mavalan lakkoja on eräänkin kerran yritetty aukoa epätoivoisesti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, Biltemasta tosiaan löytyy. Voi tilata verkkokaupastakin jos ei ole lähellä :)

   Poista