perjantai 22. toukokuuta 2015

Värin vaihtoa auringon voimalla

Innostuin viime syksynä kovasti silloin hankkimistani termolakoista. Niistä inspiroituneena halusin kokeilla myös muilla tavoin väriä vaihtavia lakkoja. Niinpä tilasin CesarsShopista pari Ruby Wingsin auringon UV-säteiden vaikutuksesta väriä vaihtavaa lakkaa. 

Lampun valossa

Ajankohta näiden hankkimiseen ei ollut ehkä paras. Suomen talvessa eivät UV-säteet riitä näiden värin vaihtoon. Lakat saivatkin odotella tähän päivään asti ennenkuin toinen niistä eli Moonstone pääsi kynsille.

Liian vähän valoa
Tein Moonstonella tavallisen ranskiksen, jonka terästin Mavalan Sparkling Silverillä. Moonstone oli hieman haastava ranskistelulakka, koska jouduin kerrostamaan sitä osaan kynsistä kolmatta kerrosta ennen kuin peittävyys riitti.

Suorassa auringossa
Näitä kuvia ottaessa ilma oli puolipilvinen, eikä meinannut edelleenkään ihan riittää. Puolittain vaihtuessaan väri jäi ikävän harmaaksi ja kunnon violettia joutui hieman hakemaan. Tuo välivaiheen harmaa sävy ei mielestäni ole kovin imarteleva. Sain värin lopulta vaihtumaan paistattelemalla kynsiä parvekkeen kaiteella suorassa auringon valossa.

Suorassa auringossa

Oletko kokeillut Ruby Wingsejä?

10 kommenttia:

 1. Moonstonen molemmat värit näyttää tosi kivoille! Mulla on yksi Ruby Wingin lakka, mut se kuivuu ikuisuuden, peittää huonosti ja tuoksuu niin voimakkaasti, etten voi kauaa pitää kynsillä. En uskaltanu laittaa päällyslakkaa, kun pelkäsin sen pilaavan värinvaihtumisen :D Onko sulla näissä päällyslakkaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat värit on kivat, mutta tuosta niiden välivaiheesta olisin kyllä voinut luopua :D

   Mullakin tuo oli vähän huonosti peittävä, mutta voimakasta hajua ei ollut ja kuivuikin ihan normaalisti. Käytin tosin HK:n pikakuivattajaa. Eli on siis päällyslakka näissä. En tiedä vaikuttiko sitten efektiin, kun en kokeillut ilman. Ei se ainakaan kokonaan vaihtumista estänyt. Noissa kohtaa missä glitterlakka tulee Moonstonen päälle oli havaittavissa heikompaa vaihtumista, eli kyllä ainakin tosi paksu kerros vähän himmaa.

   Poista
 2. Näyttääpä kivalta :) Mites, onko tuo efekti miten pitkään näkyvissä? Eli jos pidät kynsiä auringossa ja sitten menet varjoon, kuinka äkkiä väri palautuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika pian se palautuu. Ei se ihan samantien tapahdu, mutta aika nopeasti alkaa muuttua.

   Poista
 3. Kiva idea tuossa kynsilakassa:)
  Voisi itsekkin joskus kokeilla!

  VastaaPoista