sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kopiolakkaus

Osallistuin Miraclen blogin 2v arvontaan, johon sai lisäarpoja kopioimalla Miraclen kauneimman lakkauksen. Innostuin ideasta kovasti ja halusin ehdottomasti tehdä kopiolakkauksen. Kauneimman lakkauksen valinta kaikista Miraclen blogista löytyvistä lakkauksista ei ollut ihan helppoa. Valinnan vaikeus iski ja sieltä olisi löytynyt monta muutakin yhtä hyvää vaihtoehtoa. Päädyin lopulta tähän kuivamarmorointiin, koska se on mielestäni yksinkertaisen kaunis. Vähän valintaan vaikutti myös se, että halusin kovasti päästä viimein kokeilemaan kuivamarmorointia.


Omastakin laatikosta löytyi China Glazen Liquid Leather, jota myös Miracle käytti alkuperäisessä lakkauksessa. Se oli siis luonnollinen valinta tämän lakkauksen pohjaksi. Punaista lakkaa jouduin miettimään hetken kauemmin. Sen tarvitsi olla tarpeeksi peittävä näkyäkseen mustan päällä ja sisältää shimmeriä, jotta lopputuloksesta tulisi tarpeeksi näyttävä. Lopulta valitsin Viva La Divan 145:en, koska parempaakaan vaihtoehtoa en keksinyt. Miraclen käyttämän The Color Of Minnien shimmer taipuu pinkkiin, kun taas Viva La Divassa pysytään vahvasti punaisen puolella. Lopputulema mukaili kuitenkin mielestäni alkuperäistä lakkausta hyvin tästä eriäväisyydestä huolimatta.

Oikean marmorointitekniikan hakeminen vei useamman kokeilun. Omat lakkani olivat sen verran tymäkkiä, että ensin käyttämäni hammastikun kärki jätti vain ikävän uran lakkaukseen. Nuppineulan terävämpi kärki toimi huomattavasti paremmin ja homma alkoi pikkuhiljaa toimia. Ihan täydellinen lopputuloksesta ei lopultakaan tullut, mutta olen siihen silti hyvin tyytyväinen. Tämä oli kumminkin ensimmäinen kuivamarmorointi kokeiluni.

Näiden kuvaaminen oli hieman haastavaa, sillä marmorointikuviot meinasivat hävitä mustaan kuvissa. Oli lopulta pakko kuvata suorassa auringon paisteessa, että onnistuin ikuistamaan myös marmoroinnit.

Miltä näyttää? Osallistuitko sinä Miraclen arvontaan?

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :) Tää on kyllä söpö tapa tehdä kuivamarmorointia ja kunnia ideastahan kuuluu täysin Miraclelle. Tulee varmasti tehtyä tällaiset toistekin. Tästä tulisi varmasti kiva myös eri värivariaatioilla.

   Poista
 2. Voi kuinka ihanat! Tosi hyvin oot onnistunut :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit lakkaukset! Ihanan söpösti sydämenmuotoisia nuo kuviot :)

  VastaaPoista