lauantai 10. elokuuta 2013

Enailin askartelunurkkaus: tee se itse –tekstuurilakka


Sain viimein tehtyä jotain mitä olen halunnut tehdä siitä lähtien kun näin ensimmäisen hiekkalakan. Tänään siis askarrellaan itse tehty tekstuurilakka. Toisin sanoen tehdään tekstuurifranken. Tähän hommaan tarvitset:
 • Tyhjän lakkapullon (puhdistetun)
 • Kivan värisiä kynsilakkoja
 • Hiekkaa

Itse valitsin aiemmin tekemästäni ranskiksesta inspiroituneena Color Clobin Wicked Sweetin ja Mavalan Sparkling Bluen. Halusin sekaan hieman glitteriä, mutta en liikaa, ettei glitterefekti vie kaikkea huomiota tekstuurilta. Neonväri osoittautui hyväksi valinnaksi, sillä hiekka taittoi lakan yleisväriä hieman harmaaseen päin. Jos väri olisi ollut valmiiksi kovin murrettu, olisi yleisilmeestä saattanut tulla ankea. Nyt se pysyi vielä ihan mukavan kirkkaana.


Hiekkaa minulla oli kaapissa jo valmiiksi, sillä käytin sitä kynsien koristeluun jo viime kesänä. Silloin tosin irtoglitterin tapaan laittamalla sitä kynnelle levitetyn lakan päälle. 


Kun välineet on kasassa, itse lakan sekoittelu on helppoa. Aloitin kaatamalla vähän molempia lakkoja tyhjään lakkapulloon ja lisäsin perään hiekkaa. Lakat sain kaadettua suoraan pullosta pulloon, mutta hiekan lisäämiseksi käärin pienestä pahvinpalasta suppilon. Koko pulloa ei kannata vetää suoraan täyteen, vaan oikeaa koostumusta kannattaa hakea hetken aikaa. Koska ensikaatamalla hiekkaa ei näyttänyt tulleen tarpeeksi, laitoin lisää. Tämän jälkeen testasin lakkaa kiekolle. Koostumus oli ihan liian tymäkkää eikä lakka levittynyt, joten lisäsin vielä lakkaa ja kokeilin uudelleen. Lopulta löytyi sopivan tekstuurinen, mutta levittyvä koostumus. 

Oikeaa koostumusta etsimässä
Hiekka tuppaa painumaan pohjaan, joten lakka kannattaa sekoittaa kunnolla ennen lakkausta. Itsellä ei ollut tuohon pulloon sekoituskuulia, koska ne karkasivat puhdistuksen yhteydessä viemäriin. Heitinkin muukaan pari pikkukiveä, jotka toimivat kohtalaisesti, mutta eivät ole ihan tarpeeksi painavia. Mitä paremmin lakan jaksaa sekoittaa ennen lakkausta sitä parempi tekstuuri kynsille muodostuu. 


Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Vielä en saanut aikaiseksi toteuttaa sillä lakkausta, koska halusin fiilistellä juuri shoppailemillani muilla lakoilla (joista lisää seuraavassa postauksessa). Väri on mielestäni ihana. Levittyvyydeltään tuo ei ihan vastaa teollisia valmisteita. Lakan koostumus on kompromissi tekstuurin ja levittyvyyden väliltä: mitä enemmän hiekkaa sitä enemmän tekstuuria, mutta samalla sitä huonompi levittyvyys. Toisaalta voisi koittaa myös hieman karkeampaakin hiekkaa, jos tekstuurin saisi silloin aikaiseksi vähemmällä hiekalla. 


Mitäs tykkäät tekstuurista? Oletko itse koskaan tehnyt tekstuurifrankeneita?

8 kommenttia:

 1. Tekstuurit on minusta todella kivoja, vaikken itse ainakaan vielä yhtään lakkaa omista. Täytyy odotella alennusmyyntejä :D Empä olisi kyllä ikinä ajatellut että niitä voisi tehdä näin itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole itsekään tullut tekstuurilakkoja kauheasti haalittua vaikka tykkään niistä kovasti. Tämän itse sotketun lisäksi omistan vain yhden ostetun. :)

   Poista
 2. Kaunis väri.:)Hyvä idea tehdä tekstuurilakkaa itse!!:D Minäkin taidan joskus kokeilla.;) Käy vaikka kurkkaamasssa mun blogia:)
  www.ampunkynsiblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kokeile ihmeessä, mulla oli ainakin ihan hauskaa tuota sekoitellessa :) Käyn kurkkaamassa.

   Poista
 3. Eikä! :D Vähäks hyvä idea, pakko kokeilla joskus!

  //Onko kellään hyviä ehdotuksia, miten sais tyhjän lakkapullon puhdistettua..? Siitä vois olla tuto seuraavaks? :)

  Kattokaahan myös mun blogi, ja jos tykkäätte liittykää toki lukijaks ja kommentoikaa.
  http://popsunnailartsekoilut.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kannattaa laittaa kynsilakanpoistoainetta tyhjään pulloon ja jättää likoamaan (kannattaa liottaa aika kauan). sitten vaan huuhtelee vedellä ja putsaa tarvittaessa vielä vanulapulla ja lakanpoistoaineella korkkia ja pullon suuta.

   Käyn kurkkaamassa :)

   Poista
  2. Sitä lakanpoistoainetta täytyy varmaan laittaa aika paljon sinne pulloon..? :D

   Poista
  3. Juu täyteen kannattaa laittaa.

   Poista